Voi olla, että vastaat hakeneesi sen kaupasta ja valmistaneesi sen itsellesi syötäväksi.
Olettekos miettineet minkä matkan se tuote mitä ostitte on matkannut ennen kaupanhyllylle tuloaan?
Minkälainen oli sen tuotantoketju ja kuljetusketjut.
Mistä maasta tuote tuli? Mistä maasta aineet tuotteeseen tuli
Kuka sen keräsi, kalasti, kasvatti...?
Kuka sen valmisti?, kuka sen purkitti, mistä se purkki tuli? kuka sen teki? Mitä lisättiin tuotteeseen, jotta se säilyisi parempana pitempään. Miksi sen pitää säilyä niin pitkään, kuinka vanhaa se on ennenkuin se päätyi kaupanhyllylle. Onko tuotanto ketju ympäristö ystävällinen, onko ketjun työntekijöiden työ olot hyvät/ palkkaus......
Mitä kaikkea emme olekkaan miettineet, kun ostamme tuotteen.
Oletteko miettineet mitä kaloja syötte ja mistä ne ovat peräisin. Myös pitemmälle jalostetut tuotteet?
Onko kalanne miten vanhaa, kun se tulee lautasellesi? Tarkasta mitä kaloja syöt, onko ne uhanalaisia? miksi syöt niitä? Voisitko valita jotain muuta? Lähiseudulla tuotettua/ kasvanutta kalaa?
http://wwf.fi/kalaopas/Kaupan-ala-1439.a
Entä käyttämäsi lihan tarinat:
Miten pitkän elämän käyttämäsi liha eläimenä eli?
Mitä liha sinulle merkitsee?
Mistä liha tulee?
Millaiset ovat eläimien olot elää?
http://www.animalia.fi/animalia-toimii/toimintakohteet/tuotantoel%C3%A4imet
Ajattelin hieman herätellä miettimään asioita.
Ei sen ihmeempää tällä kertaa :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti