Kiinnostaako sinua?

Tutkin minua kiinnostavia aiheita, jotka toivottavasti kiinnostavat sinuakin. Arkipäivän elämää, nettisivustoja ja vähän kaikkea. :D

torstai 18. huhtikuuta 2013

Kukaan ihminen ei voi omistaa mitään, hän voi ainoastaan hallita.

Olen miettinyt tämän viikon, ehkä kuukaudenkin sanaa OMISTAA/OMISTAMINEN. Isäni sanoi että ihminen ei voi omistaa mitään ja siinä hän on minusta aivan oikeassa.

Minun mielestäni sana omistaa tarkoittaa kaikkea, jonka ihmiset ovat haalineet eli omineet itselleen. Materiaa, jonka he kuvittelevat omistavansa, vaikkei asia todellakaan ole niin. He ovat ostaneet vain tavaroiden hallinta oikeuden, sen ajan minkä he päättävät tai toiset päättävät sen hänen puolestaan. Hallita maata, taloa, autoa, kirjoja jne. Vain hallinta oikeus. Toisille materia tuo iloa, sitä vaihdetaan hullunlailla, miettimättä sen enempää, mihin tuo hullu kulutus johtaakaan?. Hallinta oikeuden hankkiminen ostamalla vain sellaiselle asialle, esineelle, palvelulle, jolle on tarve ja jolle on perusteltu hyvät syyt on kannattava ostos. Mitä nämä hyvät syyt ovat? Sitä voi kukin miettiä omalla kohdallaan ja luoda itselleen hyviä syitä tai tekosyitä.   

Ihminen ei omista edes kehoaan, hän vain hallitsee sitä tai ainakin yrittää hallita. Eikä myöskään toista ihmistä ei pysty koskaan omistamaan. Hallita voi ja tämänkin vain silloin, kun toinen ihminen sallii toisen ohjata itseään eli antaa luvan altistua vaikutuksille, joita toinen luo.

Toiset taas OMISTAUTUVAT, jolloin he hallitsevat elämänsä tekemisiä, tekoja, sanoja vain jotain tiettyä päämäärää varten. Olkoon se omistautunut elämän tehtävä esim. Toisten auttaminen, jolloin he auttavat toisia tekemään parempia asioita, auttavat selviytymään arjessa, huomioivat ja auttavat jne. Auttaminen on heidän arkipäiväistä työtään, josta he ammentavat ilon.

Tälläisiä mietteitä omistamisesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti